KONTISTA KANALAKSI
Rakennan kanalani 6x2,5 m merikontista. Kanoille on aidattu myös noin 80 m2 ulkoilulue. Täällä sitten pidän kuvallisen päiväkirjan projektini etenemisestä.

1. päivä

Picture
Eli tämä on merikontti, johon mie leikkasin oviaukon. Aukkoon tulee sellainen ovi levikkeellä: http://www.ylijaama.fi/tuotteet.html?id=93/263 

Ensimmäistä kertaa elämässä olen leikanut metallia rälläkällä, ilman minkäänlaista opetusta. Olen tyytyväinen tulokseen ja hirveen ylpeä :). Kontin sisälle, lattialle tuli 5 cm styroksilevyt ja niiden päälle puhdistinhuopa. Varastopuolelle lattialle tulee kuormalavat, niiden "sisään" kutterin purua eristämään ja päälle lautaa.

2. päivä

Picture
Rakensin väliseinan rungon erottamaan  varastopuolen kanalasta. Varastoon tulee hyllyjä, seinäkoukkuja ja viileäkaappi munia varten.


Picture
Kanala. Hyllihin tulee pesintäpaikat.

3. päivä

Picture
Kovat helteet häiritsevät. En pysty tekemään mitään ja siksi edistyy hitaasti. Nyt on väliseinä laudotettu, maalattu osa varastopuolta ja tehty kaksi hyllyä.

Picture
Picture
Seinä kanalan sisäpuolelta
Picture
Lattiarunko, väliin tulee kutterinpuru eristykseksi, päälle lautaa.
 
Picture
Lattiarunko

4. päivä

Tein lattiarungon loppuun ja maalasin varasto-osan valkoiseksi. On valoisampi ja maalattu pinta on helppo pitää siistinä.

Picture
Lattiarunko
Picture
Purua eristyksenä
Picture
Kukkasia tuli tietty myös kanalaan
Picture
Kanalan seinät maalattu
Picture
Liuskat ja lattia melkein valmis

5. päivä

Maalasin kanalaosan seinät ja katto valkoisiksi, täytin lattiarunko kutterinpurulla ja ruuvasin lautaa päälle. Tein kaksi liuskaa kottikärryjä varten ja lakkasin lattialautaa.
Picture
Lattia valmis